Találkozzunk az Electrosub kiállításon Október 11-12-én a Lurdy házban
Izgalmas konferencia programmal és gazdag termékkínálattal nyit az idei Electrosub!

Cégünk a 2023-as Electrosub konferencián kiállítóként jelenik meg, ahol lehetőséged lesz találkozni velünk és megismerni a gépeinket, illetve ezen gépek felhasználásával megvalósult és a jövőben megvalósítandó projekteket.

Electrosub Konferencia és kiállítás az Ipar4.0 jegyében!

Időpont: 2023. október 11-12.

Helyszín: Lurdy Ház, Budapest (Konferencia Központ)

Az Electrosub Konferencia és Kiállítás az innovatív technológiák, a digitalizáció terjesztését tűzte ki célul. Üzleti és szakmai fórumot kínál a piac szereplőinek ezek megismeréséhez szem előtt tartva a cégek legfőbb törekvéseit, a fenntarthatóságot, hatékonyságot és fejlődést.
Egy hónappal a nyitás előtt kimondhatjuk, hogy az esemény sikeresen teljesítette küldetését.
 
A célzott szakterületek bemutatkozása, mint az ELEKTRONIKA, ELEKTROTECHNIKA, DIGITALIZÁCIÓ, IoT, ROBOTTECHNIKA, AUTAMATIZÁLÁS a kiállítási standokon és a konferencia programban is megjelenik.

Díjmentes belépőért regisztráljon itt!


Mini PC alkalmazás valós projektben

Speciális mini PC-nkre épülve valósult meg ez a víztisztító berendezés, ami nagy tisztaságú vizet állít elő az élelmiszer és gyógyszeripari felhasználók részére 
(100 l/h - 5000 l/h közötti kapacitással, opciós vízelosztó rendszer 3000 l-es puffertartállyal, csíramentes).

Alkalmazott technológiák: linux, buildroot, scada, beágyazott 32 bites x86-os platform (128MB RAM).

A kiállításon lehetőség lesz megismerni a részleteket és kérdezni az egyéb lehetőségekről.

Ugrás az angol nyelvű összefoglalóra

Kompakt IoT felügyeleti és adatgyűjtő alkalmazás

Projekt követelményeire szabott kompakt megoldással tudjuk segíteni a több telephellyel működő, vezetékes internettel nem rendelkező állomások központi felügyeletét.

Az állomásokra egyedi konfigurációjú Fitlet3 gépek kerülnek, melyek 4G (vagy 5G) segítségével egy központi gépre töltik fel az állomáson begyűjtött mérési adatokat (mért hőmérsékletek, DC és VC feszültség és áramértékek és számított paraméterek) és vagy saját rendszerünk tárolja és elemzi az adatokat, küld riasztást/ad ki beavatkozó parancsokat, vagy csatlakozik egy meglévő Scada rendszerhez és adja át az adatokat további feldolgozásra.

A rendszer nagyon kevés komponenst igényel köszönhetően a kompakt konfigurációnak, hosszú élettartamú és sokáig (15 év) elérhető eszközöknek.

A rendszer bővítését új telephelyekkel vagy meghibásodott alkatrészek egyszerű cseréje az üzemeltetési költségeket és kockázatokat csökkenti.

Folyamatban lévő projekt.

Lépj kapcsolatba velünk

Kompakt megoldás Fitlet3-ra

A Fitlet3 konfiguráció önmagában tartalmazza a 4G vagy 5G modemet, 3 darab izolált RS485 csatornát, amelyek akár eltérő sebességű vagy funkciójú (kritikus, normál, nem lényeges adatok) hálózat kialakítását teszik lehetővé, ahogy a projekt megkívánja.

Nagyon kevés eszközt igényel, hosszú elérhetőségi idejű eszközök (Fitlet3 15 év), egyszerűen karbantartható, bővíthető.

Egy lehetséges alternatív megoldás

Hagyományos mini PC esetén szükség lehet külső Ethernet/RS485 illesztőkre, amelyek megnövelik a rendszer komplexitását, több helyet igényelnek, illetve az olcsó mini PC mellé szükséges további komponensek és a szükséges munkák a bekerülési árat is növelni fogják, így összességében drágábbá válik a bekerülés és üzemeltetés is.

Funkcionálisan ugyanúgy ellátja a feladatát ez a rendszer is, mérlegelés és projekt peremfeltétel kérdése, hogy mit választunk.

Oszd meg ezt a cikket
ArchÍVUM
Az Intel befejezi a NUC-ok gyártását
Most akkor mihez kezdünk?