Az Intel befejezi a NUC-ok gyártását
Most akkor mihez kezdünk?

Az Intel bejelentette, hogy leállítja a Next Unit of Computing (NUC) néven ismert mini PC-k gyártását, amelyeket 2013 óta kínált a piacon. A NUC-ok kis méretük, cserélhető alkatrészeik és erős teljesítményük miatt népszerűek voltak a felhasználók körében, akik szerverként, házimozi rendszerként vagy akár játékkonzolként is használhatták őket. [1] [2]

NUC takarítása

Meglehetősen sok videót találhatsz a -on a NUC-ok takarításáról vagy ventilátor javításáról, itt be is mutatunk egyet. Később mutatunk a mi ventilátormentes gépünk takarításáról is.

 
 
Ha túlmelegszik a NUC-od, ez a videó segít abban, hogy hogyan takarítsd ki biztonsággal a géped, ha még menthető

Az Intel szerint a döntés nem érinti a többi üzletágát, mint például a Client Computing Group (CCG) vagy a Network and Edge Computing (NEX) részlegeit. A vállalat azt is közölte, hogy továbbra is támogatja a már piacra került NUC termékeket, és együttműködik partnereivel és ügyfeleivel, hogy zökkenőmentes átmenetet biztosítson. [3] [4]

Az Intel nem indokolta meg, hogy miért hagyja abba a NUC üzletágat, de valószínűleg szerepet játszott benne a globális PC piac visszaesése és a fogyasztói kiadások óvatossága. A NUC-ok ráadásul egy versenyképes mini PC piacra léptek be, ahol olyan termékekkel kellett megküzdeniük, mint az Apple Mac mini vagy a Dell és a Lenovo vállalati kínálata. [5]

Ventilátormentes Mini PC takarítása

Fent láthattuk, hogy sok videót találhatsz a -on a NUC-ok takarításáról vagy ventilátor javításáról, lássuk hogyan takarítjuk a mi gépeinket.

A trükk az, hogy a legtöbb gépünkön még szellőző lyukak sincsenek, mivel a fejlődő hőt a ház adja le, nem szükséges, hogy átjárja a levegő
Miért jobbak a mini-pc.eu oldalon elérhető mini PC-k?

Bár az Intel kilép a NUC piacról, ez nem jelenti azt, hogy ne lennének más lehetőségek a mini PC-k iránt érdeklődők számára. A mini-pc.eu oldalon számos olyan mini PC-t találhatunk, amelyek ventilátormentes kialakításukkal előnyösebbek, mint a hagyományos NUC-ok.

A ventilátormentes mini PC-k több okból is jobbak:

Csendesebbek: A ventilátorok zajt generálnak, ami zavaró lehet egy irodai vagy otthoni környezetben. A ventilátormentes mini PC-k viszont teljesen csendesek, így nem zavarják meg a munkát vagy a pihenést.

Megbízhatóbbak: A ventilátorok mozgó alkatrészekből állnak, amelyek idővel elhasználódhatnak vagy meghibásodhatnak. Ez befolyásolhatja a mini PC teljesítményét vagy akár tönkre is teheti azt. A ventilátormentes mini PC-k viszont nincsenek ilyen veszélynek kitéve, így hosszabb élettartamúak és stabilabban működnek.

Ha tehát egy kis méretű, de erős teljesítményű számítógépet keresel, akkor érdemes megnézned a mini-pc.eu oldalon elérhető ventilátormentes mini PC-ket. Ezek között találhatsz olyan modelleket, amelyek Intel vagy AMD processzorral rendelkeznek, és akár 64 GB memóriát is támogatnak és komoly szerver funkciókat is elláthatnak akár az irodában. Ráadásul ezek a mini PC-k könnyen telepíthetők és kezelhetők, karbantartást nem igényelnek, így nem kell aggódnod a bonyolult beállítások miatt.

Ne hagyd ki a mini-pc.eu oldalon elérhető ventilátormentes mini PC-k ajánlatait, és kérj tanácsot, számodra melyik modell felel meg a legjobban.

Oszd meg ezt a cikket
ArchÍVUM
Compulab CoM már a Marson is
Avagy hogyan kerül egy hétköznapi, kereskedelmi termék a Marsra?