A Mini PC specialista! Mert a kicsi szép!

SolidRun CuBox

Legyen Ön az első aki véleményt ír erről a termékről

Elérhetőség: Készleten

ÁFA nélkül: 51 300,00 Ft Áfával: 65 151,00 Ft
Vagy

Gyors áttekintés

SolidRun CuBox Developer Platform, 2GB microSD kártya rendszerfájlokkal, 64GB-ig bővíthető.

További képek

Részletek

CuBox Developer Platform

A CuBox Developer Platform egy rendkívül kis fogyasztással bíró nyílt forráskódú fejlesztői platform különböző alkalmazásokra (multimédia, set-top-box, NAS, automatizálás és egyéb területek).

Az elnevezés az angol 'Cube' és 'Box' szavak összevonásával keletkezett és míg a méretét tekintve kisebb, mint egy normál egér, képes 1080p tartalmakat streamelni és megjeleníteni, desktopoknál megszokott interfészekkel rendelkezik és fogyasztása terhelés közben kevesebb, mint 3W, míg standby módban a fogyasztás 1W alatti.

A platform a Marvell Armada 510 SoC -ra épül és a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

cubox-scaled

 

  • Linux disztribúciók futtatása: Ubuntu, Debian stb.
  • Android
  • 800 MHz dual core ARM PJ4 processzor, VFPv3, wmmx SIMD és 512KB L2 cache.
  • 1080p Video Decode Engine
  • OpenGL|ES 2.0 graphic engine
  • HDMI 1080p kimenet (CEC funkcióval)
  • 1GByte DDR3  800MHz
  • Gigabit Ethernet, SPDIF (optikai audio), eSata 3Gbps, 2xUSB 2.0, micro-SD, micro-USB (console)
  • Standard Infravörös vevő  38KHz-es IR kontrollerekhez.
  • No JTAG required. Unbrickable for Developers (Bricking a product (software wise) is a common mistake developers do. The product incorporates features that can recover the system, without the use of JTAG, even if the boot loader was completely erased.)

Tipikus alkalmazások

Ez a platform egy olyan nyílt platform, mellyel a fejlesztők könnyen tudnak fejleszteni saját alkalmazásaikhoz. Az alábbi felhasználási területek ízelítőül szolgálnak a lehetséges felhasználási területekről:

Android TV

Az Android TV az Android egy ága kimondottan set-top-box alkalmazásokhoz. Használható az Android eredeti GUI-ja, vagy akár egyedi megjelenés is, valamint a CuBox-on a standard Android alkalmazások futtatására is van lehetőség.

Media lejátszó

A rendszer képes HD videó tartalmakat megjeleníteni, míg a 3D motor gondoskodik a megjelenítés felhasználóbaráttá alakításában. A médialejátszó kezelhető infravörös távirányítóval, okostelefonnal LAN-on keresztül, vagy USB-re köthető vezetéknélküli billentyűzettel, egérrel.

Egyik tipikus alkalmazás az XBMC.

DVB-S/T/C Set-Top-Box

USB-s DVB-S/T/C eszközt használva kábelTV, földi vagy műholdas sugárzású tartalmakat is megjeleníthetünk. A beépített videó dekóder tehermentesíti a proccesszort, így az megjelenítheti a feliratokat, menü elemeket, vagy overlay tartalmakat stb.

Digital Signage

A rendszer elék kicsi ahhoz, hogy kényelmesen el lehessen rejteni egy korszerű TV mögé. A rendszer tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a figyelmet megragadó, több rétegű jeleneteket lehessen komponálni, videókkal, reklámmal, így egy nagyon kedvező tulajdonságú digital signage lejátszót kapunk.

Network Attached Storage

A beépített eSata port és egy külső 3.5"-os merevlemez használatával akár egy pár terabájt kapacitású, gazdag funkciókkal rendelkező NAS-t tudunk építeni. A beépített gigabit hálózati csatlakozóval kimondottan gyors elérést lehet lehetővé tenni. Standard nyílt forráskódú programokat lehet használni: Samba, rTorrent, Transmission stb.

Vékonykliens (Thin Client)

A gyors hálózat, erős processzor, egér és billentyűzet mellé már csak telepíteni kell egy RDP, VNC vagy egyéb távoli asztal alkalmazást és kényelmesen el lehet érni a megszokott PC-s környezetünket, akár céges, akár otthoni felhasználást tekintve.

Specifikáció

Cikkszám SDR10010
Súly 0.2000
Gyártó SolidRun
Család Arm
Modell SolidRun CuBox
Processzor Marvell 88AP510 ARMv7 800MHz
Memória 1GB, Beültetett, DDR3, Nem bővíthető
Videó 1920x1080, HD - H.264 HP@L4.1, VC-1 AP@L3, WMV 9 MP@HL , MPEG- 2 MP@HL, MPEG-4 ASP, DivX, Xvid,SD - RealVideo 8/9/10, MPEG-1 (Video Container MKV, M2TS, AVI, MPG etc.) , HDMI
Audió Optikai SPDIF kimeneti port
Hálózat 1000 Mbit
Háttértár eSata, MicroSD
IO 2 x USB 2.0, IR receiver
Bővíthetőség Nem
Passzív hűtés Igen
Watchdog Nem
Tápellátás 230V-os adapterrel, 5V @ 2A
Tanúsítványok CE, FCC
Garancia 1 év
Támogatott operációs rendszerek Android 2.2, Linux
Méret 55 x 55 x 42 mm
Hőmérséklet Működési: 5 - 40 °C
Ház Nem
Megjegyzések Nem

Címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Termék mellékletek

View FileVékonykliens ismertető    Size: (648.61 KB) Egy vékonykliens rendszereket bemutató dokumentum. Angolból fordítva és aktualizálva.